Vezë

bio super te freskëta.

mbi 25 vite eksperiencë në këtë fushë
Aiba

Vezë bio super të freskëta.

Aiba Kompani sh.a u krijua në vitin 1994 si një ndërmarrje me drejtim kryesor të aktivitetit prodhimin e ushqimeve blegtorale dhe që nga viti 1999 edhe rritjen intensive të shpendëve për prodhim vezësh. Aiba Kompani sh.a sot ka siguruar pozicionin e liderit në industrinë e prodhimit të vezës në Shqipëri, jo vetëm në sajë të arritjeve të sotme, por vecanërisht në sajë të rrugës që kemi ndjekur për të ardhur deri këtu.

H i s t o r i a   J o n ë

Nga 1994 deri më sot

Lexo më shumë
Rreth Nesh

Historia Aiba

Kompania Aiba ka filluar aktivitetin e saj në një kapanon me 32000 krerë pula për prodhim vezësh dhe është rritur e zgjeruar duke ndjekur metodën e përmirësimit konstant dhe të vazhdueshëm në cdo veprim - që nga përparimet në teknikat e proceseve të ndryshme deri tek qëndrimi ndaj konsumatorëve, si dhe nga filozofitë më themelore të manaxhimit e deri tek punësimi i një fuqie punëtore me kualifikim të lartë.

Sot kompania numëron 450,000 krerë pula qe mbarështohen në pesë kapanone dhe 150,000 krerë zogj që mbarështohen në dy kapanone.

Nëpërmjet aplikimit konstant të ideve rinovuese duke u përpjekur që tu shërbejmë më së miri kërkesave dhe nevojave të konsumatorëve, Aiba Kompani sh.a ka themeluar një rrugë të admirueshme të rritjes së vazhdueshme. Në funksion të sjelljes në tavolinën e konsumatorit produkte dhe ushqime sa më cilësore dhe të sigurta, Aiba zbaton Sistemin e Menaxhimit të Cilësisë, sipas kërkesave të Standardit Ndërkombëtar, UNI EN ISO 9001:2008 dhe zbatimi i kërkesave të Sistemit të Sigurisë Ushqimore, HACCP, pas certifikimit në të dy këto sisteme në vitin 2007.

Gjate viteve jane bërë investime të vazhdueshme për të përmirësuar prezencën e produkteve të kësaj kompanie në tregjet aktuale në Shqipëri dhe jashtë vendit. Një nga sfidat e fituara ishte hyrja e produktit të vezës të kësaj kompanie në tregjet e Bashkimit Europian.

Misioni

Misioni ynë është që të përmirësojmë cilësinë e jetës së të gjithë komunitetit tonë, duke ofruar produkte të cilësisë dhe shërbim të shkëlqyer.

Objektivat Tona

Inkurajimi i praktikave, të cilat respektojnë mjedisin dhe trajtimin e kafshëve në mënyrë humane. Të ofrojmë produkte cilësore me çmime të arsyeshme. Të aplikojmë teknologjinë më të fundit në të mirën tonë dhe të mirën e konsumatorëve. Të kënaqim nevojat e konsumatorëve. Ruajtja e komunikimit të hapur brenda kompanisë, me konsumatorët dhe me partnerët tanë.

Vizioni Yne

Krijimi i një strukture të madhe, e cila do të jetë një lider në ekonominë shqiptare, si dhe një protagonist kryesor në një Revolucion Ekonomik në të gjithë rajonin e Ballkanit " Ne premtojmë të veprojmë në këtë mënyrë me të gjitha mjetet, në mënyrë që të ofrojmë shërbim të shkëlqyer për të gjithë klientët tanë.

Did you know?

The strands of egg white that keep the yolk in the centre of the thick white are called chalazae. The more prominent it is, the fresher the egg.

Close

Ka tre lloje vezësh, që mund ti gjeni ne raftet e supermarketeve nga Aiba: Omega 3, Veza Magjike, Veza e Artë

Shumëllojshmëria e vezëve tona ju jep mundësinë ju dhe familjes tuaj të zgjidhni pa kompromentuar cilësinë.

Cilësi e garantuar.

Aiba posedon çertifikatën e cilësisë ISO 9001:2000, duke garantuar konsumatorin per produktet tona.

Certifikata e Cilësisë ISO 9001:2000
Certifikata RINA
Omega 3

P r o d u k t e

Lexo më shumë
Aiba company

vezët "aiba"

Produkti përfundimtar i kompanisë Aiba është veza e pulave, për konsum njerëzor dhe përpunim në industri. Prodhimi i vezëve është një proces biologjik, që realizohet nëpërmjet mbarështimit të pulave për vezë, sigurimit të ushqimit, sigurimit të të gjitha kushteve të nevojshme teknike, në përputhje me racën, moshën, nivelin e prodhimtarisë, etj. Përbërja e ushqimit të pulave përmban drithëra si: misri, gruri, luledielli (ose bërsia e lulediellit), bërsi soje, sorgum;vitamina të ndryshme;metioninë, lizinë, fosfat, karbonat kalçiumi, pigment etj. Madhësia mesatare e vezës, ngjyra e jashtme e saj, niveli i prodhimtarisë, sasia e ushqimit e konsumuar për të prodhuar një kokërr vezë, kur të gjithë faktorët e tjerë mbeten të pandryshuar, varen nga raca e pulës së përdorur. Raca e përdorur nga Aiba është Lohman LSL CLASSIC WHITE.

Produkti përfundimtar vezë është një nga ushqimet më të plotësuara dhe më ekonomike, i njohur për vlerat e shkëlqyera ushqimore, për shkak të përmbajtjes së lartë të lëndëve themelore ushqimore si : minerale ,vitamina dhe proteina.

Veza rekomandohet për konsum nga të gjitha moshat e popullatës edhe për shkak të aftësive të saj kuruese.

V e z ë t   T o n a

Lexo më shumë
Veza Aiba

Pse veza e prodhuar nga pularia AIBA eshte me e mira ne tregun shqiptar?

Shkencerisht eshte vertetuar se pulat e ushqyera me nje racion ushqimor te balancuar me proteina , yndyrna , karbohidrate , lende minerale dhe vitamina trasmetojne tek vezet jo vetem bukurine dhe fortesine e levozhges por dhe nje pjese te shtuar te vitaminave te perfshira ne racionin ushqimor. Nabenr (1993) dhe Leeson & Summers (2006), duke analizuar faktorët ushqyes , konkludojne se përmbajtja e vitaminave në ushqim është faktori kryesor që influencon në përmbajtjen e tyre në vezë. E kunderta ndodh kur racionet ushqimore jane te varfera . Sa me i varfer te jete racioni aq me pak do te jete permbajtja e vitaminave ne veze , aq me e dobet do te jete dhe vete veza . Sasia e vitaminave ne ushqim ndikon ne permbajtjen e tyre ne veze .Por ne menyre te vecante Vitamina B12 dhe vitamina K jane plotësisht të afta të arrijne pasurimin maksimal te vezes për të mbështetur 100 % sasinë e rekomanduar ditore të konsumit per njerez. Pasurimi me vitaminat e tjera eshte variable , ndërsa për vitaminat D3 dhe E, ka një rritje prej 3 herësh në përmbajtjen e tyre në vezë . Bazuar ne keto te dhena shkencore , AIBA kompani ploteson te gjitha kerkesat ne lende ushqyese dhe vitamina te shtuara (Vitamina B12 , vitamina K, vitamina B9 , vitamina E , Biotine etj) te racioneve ushqimore te cilat perdoren ne te ushqyerit e pulave .Eshte pikerisht kjo arsyeja pse vezet e prodhuara nga kjo kompani jane me vlere ushqimore me te larte se vezet e prodhuara nga komplekse te tjera blegtorale.

Veza Magjike

PËRSE VEZA MAGJIKE?!

Një koncept revolucionar që sjell vlera të shtuara .

1. USHQEHU

Shijo vezët Aiba me vitaminat A, D & E dhe koleksiono paketimet VEZA MAGJIKE.

2. NDËRTO

Fëmijët mund të krijojnë me to struktura të mëdha si: kështjella, kulla apo ura me paketimet Veza Magjike . Mundësitë janë të pafundme!

3. KOLEKSIONO

Ruhen kollaj, edhe kështjellat më të mëdha në fare pak minuta mund të paketohen brenda një dollapi . Mjafton t’i ndani dhe t’I vendosni paketimet sipër njëri-tjetrit .

4. LUAJ

Pasi krijimi të jetë i përfunduar, fëmijët mund të lenë imagjinatën e tyre të lundroje ndoshta duke garuar me Formula 1! Koleksiononi dhe ruani paketimet e Veza Magjike, sepse ju presin sfida, çmime dhe dhurata fantastike. Veza Magjike është Veza e Magjive.

provoni nëse veza është e freskët: vendoseni vezën ne një tas me ujë. nëse fundoset, është e freskët. nëse qëndron sipër ujit, hidheni ne kosh.
Did you know?

If you boil an egg that’s 10–14 days old, it will peel easier than one that’s just been laid.

Close

S t a b i l i m e n t e

Lexo më shumë
Did you know?

If you boil an egg that’s 10–14 days old, it will peel easier than one that’s just been laid.

Close

V e z ë   e   l ë n g s h m e

Lexo më shumë
Vezë e lëngshme

SINTEZË-HISTORI

AIBA Kompani është nje Shoqëri aksionere e cila prej Vitit 1994 operon në tregun Shqiptar në fushën e prodhimit dhe tregëtimit të Vezës, Ushqimit Blegtoral dhe Plehut Organik. Gjatë kësaj periudhe AIBA ka arritur të zërë një pozicion dominues në treg duke u bere një faktor kyc në vendosjen e Standarteve te cilësisë për produktet e saj.

Përgjatë Vitit 2018, nisur nga vëzhgimet dhe studimet e tregut Aiba Kompani vendosi të ndërmarrë hapa të rëndësishëm në drejtim të zgjerimit të aktivitetit të saj dhe rritjes së bazës së Konsumatorëve të cilët përdorin produktet tona. Nje ndër këto projekte është edhe Projekti i Vezës së Lëngshme.

Veza e Lëngshme është një produkt i ri në treg dhe i konceptuar fillimisht për përdorim industrial. Kjo vecanti do të bëjë që AIBA të jetë kompania e parë shqiptare që do përshtasë produktin në bazë të kërkesës së industrisë.

Shifra & Fakte
 • 500.000 pula
 • 100 million vezë në vit
 • 150.000 zogj
 • 600 punonjës
 • 1.5 mln € investim
 • 4.000 m² hapësira
 • magazine & fabrika
 • Përse Aiba?!

  AIBA ka avantazhin e një eksperiencë 20 vjecare në prodhimin dhe paketimin e vezëve.Kompania ndër vite eshte siguruar të mbyll të gjithë ciklin e saj të prodhimit:

  • - nga importimi i lëndëve të para organike dhe nga furnizues të certifikuar për cilësi
  • - prodhimi i ushqimit blegtoral në fabrikën e saj të ushqimit
  • - rritja e zogjve të vegjël 1 ditor
  • - prodhimi dhe paketimi i produktit me anë të sistemeve më inovative të automatizuara për të ofruar sigurinë dhe cilësinë maksimale të produktit.
  • - laborator i akredituar (in-house) për kontrollin e të gjithë zinxhirit për ngarkesë bakteriale të llojit të dëmshëm për njeriun (salmonella, e coli etj), për toksina, vlera nutricionale etj.
 • Përse Aiba?! - Fabrika e Ushqimit Blegtoral

  Fabrika jonë e ushqimit blegtoral e ndërtuar nga kompania Mulmix prodhon mbi 2000 ton ushqim blegtoral në muaj.

  Është e çertifikuar me standartet ISO,HACCP.

 • Përse Aiba?! - Stabilimenti i Zogjve

  Stabilimeti jonë i rritjes së zogjve ka një kapacitet maksimal prej 150 mijë zogjsh. I gjithë stabilimenti është automatizuar përsa i përket ushqimit dhe menaxhimit të zogjve.

  Zogjtë i nënshtrohen një skeme vaksinimi që mbulon të gjitha sëmundjet e shpendëve që mund të influencojnë cilësinë e vezës dhe shëndetin e zogut: zogjtë vaksinohen për sëmundjet më të përhapura të cilat kanë efekt në sistemin respirator, dixhestiv dhe atë skeletor.

 • Përse Aiba?! - Prodhimi i Vezës

  AIBA disponon dy stabilimente të prodhimit të vezës ku zogjtë pasi kalojnë 25 javë ne rritje ne stabilimentin e zogjve transferohen per te filluar prodhimin.

  • - Stabiliment me kapacitet mbajtës prej 350 mijë pulash ndodhet në Durrës dhe stabilimenti tjetër ndodhet në Vlorë me kapacitet mbajtës prej 140 mijë pulash.
  • - Këtu zogjtë tashmë të rritur transferohen për të nisur prodhimin. Sistemi i mbledhjes, seleksionimit dhe paketimit të vezëve është tërësisht i automatizuar nga kompania italiane Simetek duke garantuar në këtë mënyrë siguri ushqimore dhe cilësi të produktit.
  • AIBA ka mbi 25 vjet që i shërben tregut vendas vezë të freskët dhe cilësore dhe mbi 15 vjet që ka fituar të drejtën e eksportit të vezës në Bashkimin Europian.
 • Përse Aiba?! - Teknologjia

  Duke i qëndruar besnik mentalitetit të mbrojtjes së cilësisë pa kompromise AIBA zgjodhi që edhe investimin për vezën e lëngshme ta kryej në partneritet me kompaninë më të njohur ndërkombëtare për automatizim dhe cilësi të makinerive për mbledhjen, seleksionimin dhe përpunimin e vezës: Pelbo.

  Nën keshilimin e kompanisë Pelbo, AIBA investoi në një fabrikë me makineri të përbëra tërësisht nga inoks ushqimor me inovacionet më të reja në:

  • a. Thyerje dhe ndarje të albuminës nga e verdha e vezës me kapacitet mbi 25’000 kokrra në orë.
  • b. Filtrim të lëngut me filtra të vecantë inoksi me vetë-pastrim.
  • c. Pasterizator të llojit të fundit Ovolution 1300 nga Pelbo me kapacitet pasterizimi 1300 ltr në orë.
  • d.Homogjenizim me anë të procesit të kavitacionit dhe jo me anë të metodës konvencionale me presion, në mënyrë që veza të ruaj vetitë biokimike por në të njëjtën kohë të pastrohet nga ngarkesa bakteriale të demshme si Salmonela dhe E Coli.
 • Përse Aiba?! - Procesi i Thyerjes

  Në këtë proces Vezët ngarkohen në tapetin e makinerisë dhe pas thyerjes vijojnë procesin e ndarjes së pjesës së Lëngshmë dhe të ngurtë të Vezës. Më tej Makineria ofron mundësinë e ndarjes së pjesës së bardhë nga e Verdha e Vezës.

  Procesi i Thyerjes
 • Përse Aiba?! - Procesi i Pasterizimit

  Pas përfundimit të Procesit të Thyerjes Veza në mënyrë Automatike shkon në Impiantin e Pasterizimit (I cili përpunon deri në 1300 lt/orë) , për të përfunduar procesin e prodhimit.

  Procesi i Pasterizimit
 • Përse Aiba?! - Procesi i Ruajtjes & Ambalazhimit

  Pas Procesit të Pasterizimit po në mënyrë Automatike Veza e Lëngëshme ngarkohet ne një Depozitë Ftohëse prej 1,600 ltr, ku është e gatshme për Tregtim:

  Procesi i Ruajtjes & Ambalazhimit
 • Përse Aiba?! - Avantazhe Funksionale

  1. SIGURIA

  • - vezë e përftuar nga 100% vezë në lëvozhgë
  • - siguri ushqimore e garantuar nëpërmjet procesit të pasterizimit
  • - e pastër nga salmonella

  2. AVANTAZHET NË PËRDORIM

  • - eliminon thyerjet
  • - eliminon lëvozhgat
  • - eliminon papastërtitë
  • - të gatshme për përdorim, pa mundësi shpërbërje
  • - Lehtësi në ruajtje

  3. AVANTAZHET EKONOMIKE

  • - kosto konkuruese kundrejt vezës në lëvozhgë
  • - reduktim i kostove operative (punëtorë, kohë, etj.)
  • - reduktim i humbjes së produktit
  • - reduktim i hapësirave të punës
  • - dozim i kontrolluar për planifikim të recetave të ndryshme dhe kostos së tyre

  VEZA E LËNGSHME E PASTERIZUAR E TIPIT VEZË MIKSE RUHET:

  • - NË TEMPERATURË NGA 0°C - 4°C
  • - E AMBALAZHUAR NË DISA FORMATE: 5,10 DHE 20 KG PËR PASTIÇERI DHE 1,000 KG
  • - NE QESE STERILE POLIETILENI DHE ÇISTERNA INOKSI TERMOIZOLUESE PËR INDUSTRI.
  • - TRANSPORTI VETËM ME MJETE FRIGORIFERIKE 0°C - 4°C.
 • Përse Aiba?! - Avantazhe Partneriteti

  AIBA Group prej afër 20 vitesh zotëron ekskluzivitetin e shitjes së produkteve të markës së mirënjohur Divella për Shqipërinë.

  Divella eshte nje nga konsumuesit më të mëdhenj të vezës së lëngëshme më përkatësisht 150 Ton të konsumuara çdo muaj për të prodhuar makarona të freskëta dhe biskota.

 • Përse Aiba?! - Paketime & Dizajn
  Paketime & Dizajn
 • Përse Aiba?! - Makina Frigoriferike
  Makina Frigoriferike
 • Përse Aiba?! - Stafi i Ekspertëve
  Makina Frigoriferike

s h ë r b i m e

Lexo më shumë

Konsulence veterinaro-zooteknike

Pervec tregtimit te ushqimit blegtoral ,kjo kompani u ofron klienteve te saj edhe transportin edhe ne rastet kur malli blihet prane fabrikes se ushqimit edhe ne rastet kur malli blihet nga klientet ne rrethe.

 • - Kontrolli I ushqimit ,analiza per lageshtine,hirin,fibren,proteinen,yndyren;
 • - Kontrolli I lendeve te para qe hyjne ne ndermarrje;
 • - Analiza cilesore te vezes (intensiteti i te verdhes,PH);
 • - Analiza bakteriologjike (kontrolle te ndryshme te detajuara per vezen,organet e brendshme te shpendit,ushqimit,ambientit,ujit,yndyres,plehut organik, lendeve te para si dhe kontrollin e ushqimeve per metale ) per te percaktuar bakteret nese ka,tipizimin e tij si dhe percaktimin e llojit te trajtimit te tyre.
 • - Analiza per veren (PH,aciditeti i pergjithshem,grada alkoolike etj.

r e c e t a t

Për mëngjes, drekë dhe darkë

Lexo më shumë
Super receta gatimi

Cfarë është më e mirë se një vezë e freskët?

Përgjigja është asgjë. Kemi mbledhur disa receta të mrekullueshme gatimi me përbërës vezë të freskëta Aiba.

Galeria