Logo
kthehu mbrapa
Supë orizi me vezë dhe me limon
Receta

Supë orizi me vezë dhe me limon

Koha e përgatitjes:
20 min
Përbërësit Përgatitja

lëng mishi 1,5 litra

oriz 4 lugë gjelle

gjalpë 10 gr ose l lugë gjelle

1 të verdhë veze

1/2 kokrre limon

majdanoz

kripë

piper i zi

Në lëngun e mishit hidhet orizi i larë e i pastruar, kripa dhe lihen të ziejnë në zjarr të ngadaltë rreth 30 minuta. Në fund supës i shtohet pak lëvore limoni e grirë me rende; i jepet një valë, hiqet nga zjarri dhe pas 5-6 minutash rregullohet me të verdhën e vezëve. Për këtë, në një enë porcelani hidhet e verdha e vezës, rrihet mirë dhe duke e rrahur i shtohet lëng limoni ose limontoz i tretur në ujë dhe pak e nga pak lëng supe. Në fund rregullohet me majdanoz të grirë hollë dhe piper të zi, sipas dëshirës.