Omëleta me vezë Aiba është një zgjedhje klasike, plot vlera ushqyese dhe sjell aromë familjare në tryezën e mëngjesit ose darkës. E përgatitur me vezë të freskëta të garantuara, ajo mbetet një recetë e sigurt dhe e dashur për të rritur dhe fëmijë.
Përbërësit
-
4 vezë Aiba të freskëta
-
100 gr djathë i bardhë ose kaçkavall i grirë
-
1 domate ose spec i vogël
-
1 qepë e njomë
-
1 lugë vaj ulliri
-
Pak qumësht (opsionale)
-
Kripë dhe piper
Përgatitja
-
Rrihni vezët në një tas të madh, shtoni pak kripë, piper dhe pak qumësht për më shumë butësi.
-
Ngrohni vajin në një tigan jo-ngjitës, shtoni qepën e grirë dhe perimet e tjera të prera imët, kavërdisini lehtë.
-
Hidhni vezët e rrahura mbi perimet, ulni nxehjen dhe shtoni djathin sipër.
-
Mbulojeni tiganin, lini omëletën të piqet ngadalë, ose paloseni për një omëletë klasike.
-
Shërbejeni të ngrohtë, bashkë me bukë të thekur ose pak sallatë të freskët.
Këshilla
-
Veza Aiba siguron mëngjese me vlera të larta ushqyese, për bërthama të forta dhe të shijshme.
-
Mund të shtoni zarzavate të tjera të stinës sipas dëshirës, si kungulleshka, spinaq, apo kërpudha.
Kjo omëletë është ideale për të nisur ditën me plot energji dhe për të sjellë një atmosferë të ngrohtë familjare në çdo vakt.